ZAHAVI - זהבי
זהבי אדריכלים בע"מ | אדריכלות | בניה רוויה | מוסדות ציבור | מגורים | טלפון : 08-8678618




אפשרויות צפיה באתר:

1. אם הנכם צופים ממחשב שולחני (PC או MAC) , עליכם להתקין/לעדכן את הפלאש בדפדן שלכם - בלינק הבא: התקנת FLASH PLAYER מאתר ADOBE
2. למעבר לאתר המותאם לסמארטפונים, הקליקו כאן:




בית פרטי 2011, אשדוד



כתבה במגזין TREND גיליון ספטמבר-אוקטובר 2012 מאת: בשמת בר-עקיבא זהבי אדריכלים חוצבים בית בין אדריכלות לאמנות ישנן נקודות השקה רבות. אדריכל אליהו זהבי אוהב לחגוג את הדמיון הזה ולשחק בגבול שבין שני התחומים. בבית הפרטי שתכנן באשדוד פלרטט עם עולם הפיסול, כשיצר מבנה בעל צורניות יוצאת דופן שכמו נחצב מאבן. "בדומה לאופן עבודתם של הפסלים הקלאסיים שחצבו באבן, רצינו ליצור גוש לבן גדול שבו הפונקציות השונות מתגלות על ידי החסרת חומר ממנו". כך מסביר האדריכל אליהו זהבי את התכנון הכל כך מיוחד של הבית שעיצב משרדו באשדוד. טשטוש הגבולות שבין אדריכלות לאמנות הוא חלק מתפיסת עולמו של האדריכל הוותיק, לצד ניצול מרבי של אור וצל בעיצוב חללי הבית ויישום של טכנולוגיות תכנון מתקדמות. כל ההשפעות האלה ניכרות בבית כבר במבט ראשון. הבית המרשים מציג מעטפת בצורניות גיאומטרית יוצאת דופן, ממש כמו מעשה ידי סתת. בתוכו הוגדרו החללים בהתאם לדרישת הלקוחות, שהיו חלק בלתי נפרד מההשראה. הגדרת הצרכים הברורה שלהם יחד עם האמון המלא שנתנו באדריכלים הביאו לחופש יצירה מקסימאלי ולהגשמת חזונו של צוות התכנון - שכלל את דניאל אוחנה, משה גז, מרסלה זוהר ולימור גולדפרב. הבית, שתוכנן עבור משפחה של זוג הורים וילדיהם המתבגרים, משתרע על שטח של 450 מ"ר, והוא מתאפיין בפתיחות וזרימה בין החללים. החיבור בין האזורים השונים יוצר קו דמיוני שמתחיל מהכניסה, עובר דרך הסלון, פינת האוכל והמטבח ועולה לגלריה, לחדר המשפחה ולכניסות לחדרי השינה. הצורות המעוגלות של המבנה וקירותיו הלא ישרים יוצרים תנועה ורכות שמרמזות על אופי המשפחה המלוכד והמחבק. הקווים הרכים בחזית הבית יוצרים מבואה מזמינה, ולעומתה הסלון מוגדר כמסגרת גדולה, אך הם חלק מאותה מסה. קיר הכניסה, החודר אל תוך הבית, ממשיך מבחוץ את הזרימה לעבר הגג והמבנה הכולל. גורם חשוב שהשפיע על תכנון המבנה היה מסלולה של השמש, במטרה להכניס פנימה כמה שיותר אור טבעי. "האור הוא הדבר החשוב ביותר, באמצעותו ניתן להבין הכול", אומר זהבי. "כאשר משתמשים בו נכון, ההשפעה על איכות החיים ניכרת". הצורה שיצרה המעטפת באזור הסלון מהווה מעין שער לזריחה, ולאחר מכן אור השמש שוטף את הבית לפי סדר מתוכנן: קודם האגף המזרחי - החלל הציבורי, יחידת ההורים ובריכת השחייה, ורק אחר כך האגף המערבי- חדרי הילדים וחדר המשפחה. תכנון החלל סביב אור טבעי הוא רק חלק מהתפיסה הירוקה שהנחתה את הלקוחות ואת האדריכלים. מערכות המים, הבידוד, הגג הסולארי - הכול נעשה תוך התחשבות בסביבה ובאקלים. המגרש שעליו נבנה הבית, ששטחו כ-600 מ"ר, מוקף בבתים ולא נהנה מנוף. לפיכך התכנון נעשה תוך פתיחות מרבית אל החצר ואל בריכת השחייה. הצבעוניות השולטת היא גוונים של לבן, שנותנים תחושה אוורירית וקלילה, והחומרים שנבחרו מוסיפים לתחושת המרחב - אריחי הרצפה הם מגרניט פורצלן בגוון בהיר המחזירים את האור הטבעי, והשימוש בזכוכית, שנעשה בין היתר במעקות של מדרגות השיש, תורם לשקיפות. המשפחה מרבה לארח ונוהגת לערוך אירועים וארוחות רבי משתתפים, והצורך הזה, נוסף על אהבתם לבישול, הכתיב את תכנון קומת הכניסה. הקומה תוכננה כחלל אחד פתוח הפונה אל החצר והיא כוללת את כל הפונקציות של האזור הציבורי: מטבח גדול חיצוני, מטבח קטן פנימי סגור, פינת אוכל וחדר מגורים - חלל בגובה כפול של 6 מטרים, שבשל גובהו מכניס אור רב. מהחלל הציבורי ניתן לצאת אל המרפסת ובריכת השחייה. הבריכה מהווה אלמנט דומיננטי וניתן לראות אותה כמעט מכל מקום בבית, מרצדת בקרני השמש. בהתאם לקונספט הקלילות והאווריריות נבחר מטבח לבן בציפוי אפוקסי. המשטחים העליונים וה"אי" עשויים אבן קיסר ביציקה אחת. התאורה במטבח פונקציונאלית ובנויה מארבע רצועות ארוכות. גופי התאורה בקומה שקועים ברובם בתקרה. בסלון הותקנה תאורת אווירה צהבהבה. הקומה העליונה היא האזור הפרטי ומכילה את חדרי השינה של בני המשפחה. היא כוללת את יחידת ההורים - ובה חדר שינה וחדר רחצה - חדר משפחה אינטימי, שלושה חדרי ילדים, חדר רחצה לילדים, חדר כביסה הכולל מרפסת וכן גלריה. הגג מחולק לשניים: חלק אחד מכיל פאנלים סולאריים, ואילו חלקו האחר משמש אזור נוסף לאירוח, ובו ריהוט גן. החללים הפתוחים, יחד עם הפרשי הגבהים, יוצרים איזון עדין בין פתיחות ופרטיות. המעבר הצר לחדרי השינה, למשל, מאפשר מנגד להציץ לחלל הפתוח ולאזור הבריכה. חדר המשפחה הקטן מחבק ואינטימי, אך הוא גם פתוח לגלריה ויש בו חלון גדול. נוסף על שתי קומותיו הבית כולל גם קומת מרתף הכוללת כמה שימושים. שם נמצא המשרד הביתי של אבי המשפחה, ונוסף על כך הוא כולל אולם גדול של משחקים, אזור של קולנוע ביתי וחדר שינה הממוקם בממ"ד, שכרגע לא נמצא בשימוש ומתוכנן בעתיד להיות חדר אורחים. בחלקו העליון של המרתף שלושה חלונות הצופים אל הבריכה. מלבד המבנה הראשי של הבית ישנה יחידה נפרדת המיועדת לבת, שכוללת שירותים ומקלחת, והיא תשמש בעתיד חדר אורחים או משרד נוסף. הפרויקט היוצא דופן בנוף הישראלי הצריך אמונה מוחלטת בתהליך מצד כל המעורבים. הרצון היה ליצור משהו טוטאלי ולהתחייב לו במאת האחוזים. בשל מורכבות מבנה השלד נאלץ זהבי למצוא דרך לתרגם את תוכניות העבודה לקבלן המבצע בשטח. לצורך כך נבנה מודל ממוחשב תלת-ממדי מדויק של הבית, וממנו הופקו עשרות חתכים מקומיים. המהנדס באתר, בסבלנות ובמסירות, סייע בתרגום התוכניות לבנאים. בכל מקרה שהיה צורך לפתור בעיה שהתעוררה גויס אביו של אליהו זהבי, האדריכל הוותיק יהודה זהבי, שדאג להפוך את המאוויים למציאות. התוצאה רבת הרושם היא בית ייחודי, יצירתי, מואר ואקולוגי, שעונה על כל צרכיה של המשפחה המתגוררת בו, עוטף אותה באינטימיות נעימה ומקבל בזרועות פתוחות את אורחיה הרבים. שטח המגרש - 620 מ"ר שטח בנוי - 460 מ"ר צוות - יהודה זהבי, אליהו זהבי, דניאל אוחנה, משה גז, מרסלה זוהר קרדיט>> קונסטרוקציה - דמיטרי שמוקלר קבלן מבצע - ש. ווזאנה שלד וגמר בע"מ עבודות אלומיניום - חב' יורוסטייל הדמיות - ויקטור קאינוב צילום - שי אפשטיין